Seyahat Rehberi: Kaş

Geçtiğimiz ay yeryüzü cenneti olarak adlandırılabilecek güzellikteki Kaş’a gittim ve 3 gece 4 gün bir tatilin keyfini çıkardım! Arkadaşlarla olduğu için mi bilmiyorum ama en güzel tatillerimden biriydi! 

IMG_7140

Arkadaşımın çektiği bir panaromik fotoğraf

Kaş, Antalya’ya bağlı bir belde. Merkezden oldukça uzak, hatta Dalaman’dan Kaş’a gitmek daha kısa sürüyor diye Dalaman’a uçmayı tercih ettik. Otelimiz Nur Beach Hotel adında güzel bir oteldi, kahvaltısı vardı. Fiyatlar sıkça değişiyormuş, düşünüyorsanız takip edebilirsiniz. Bizim otelin yanında başka benzer otellerde vardı, fiyatları yakındır diye düşünüyorum. Otelin plajı olmasa da iskelesi ve rahat şezlongları vardı.

koylar

FullSizeRender 15

Kaputaş Plajı’ndan bir fotoğrafım

Deniz

Öncelikle denizi çok güzel! Kaş’ın iskelesinden bineceğiniz teknelerle uygun bir fiyat karşılığında Nuri’s Beach adında bir plajda gününüzü geçirebilirsiniz. Denizi kadar yemekleri de güzel. Ayrıca plajda açık olarak kullanabileceğiniz kanolar var, onlarla da az eğlenmedik.

Kaş’a yakın başka, ismi daha çok duyulmuş plajlar da var. Mesela yol kenarında hayranlıkla baktığınız Kaputaş plajı. Ve kilometrelerce uzanan Patara. Patara plajı çok değerli bir yer, birçok tarihi esere ev sahipliği yaptığı gibi bebek Caretta Carettalar’ın da yuvası. Bu sebeple 6-7 gibi erken bir saatte plaj kapanıyordu. Patara gittiğim en güzel plaj, kesinlikle gidin görün!

jeep

FullSizeRender 13

Aktiviteler

Kaş’ta yapacak çok şey varmış! Bir gün tekne turu yaptık mesela Kaş’tan çıkıp Akvaryum Koyu, İnönü, Kaleköy gibi görülecek, gezilecek ve denize girilecek yerlere uğradık. Tur çok güzeldi, tüm gün sürüyordu. Bu turlar da aynı şekilde iskeleden ya da Kaş Merkez’de birçok noktada bulunan aktivite merkezlerlerinden ayarlanabiliyor.

Bir başka aktivite ise Jeep Safari oldu. Bir safari Jeep’i ile karadan gezdik. Merkez’e uzak olan plajlara (Patara ve Kaputaş) böyle gittik, bir de Muğla’da yer alan Saklıkent Kanyonu’na gittik. Safari paketine sahil olan rafting aktivitesini bile yaptık! Bu arada kanyon uzun, çok faydalı bir kil ile kaplı bir doğa harikası. Giderseniz ve biraz macera istiyorsanız gezmeyi ihmal etmeyin!

şehir

FullSizeRender 12

Arkadaşlarımla keşif anlarımızdan bir fotoğraf

Eğlence ve Yemek

Her tatil beldesinde olduğu gibi her yerde balıkçı var. Bir akşam meze sofrası yaptık, çok lezizdi, gidenlere öneririm. Eğer bir gece yemeği daha basit bir şey ile halletmek isterseniz merkezden biraz uzakta, otellerin yukarısında çok güzel sucuk ekmek yapan ve denize bakan bir yer var. Orası da bir o kadar keyifliydi bence.

Meydanda neredeyse her dondurmacıda olan taze kornet diye bir şey var. Zaten dondurmada bir olay yok, korneti sıcak ve kıtır kıtır çok güzel. Ondan almayı da ihmal etmeyin derim. Eğer gece dans etmek eğlenmek isterseniz disko tarzında Red Point diye bir mekan var. Üç gecenin ikisi orada saatlerce dans ettik. Çok eğlenceliydi, kesinlikle öneririm!

IMG_7097

Son olarak Antalya’nın küçük bir beldesi olan Kaş inşaat alanına dönüşme riski altındaymış. O kadar doğal o kadar sevimli bir yer ki o dev tatil köylerini haketmiyor. Bu yatırımlar Kaş’ı değerlendirmez bozar! Kaş’ın güzelliklerini görmek istiyorsanız ya da gördüyseniz zaten unutamıyorsunuzdur bu kampanyayı imzalayın ki Kaş bir beton yığını olmasın: change.org.


Siz hangi tatil beldesini önerirsiniz?

Yorum bırakın