Görsel

Bu Yeni Yılda…

Bugün yılın son günü! Yarın yeni bir yıl, yeni planlar yapmak, yeni sayfalar açmak için çok uygun bir zaman. Ben her yıl sonu arkada bıraktığım yıla dönüp bakmayı huy edindim: Neler öğrendim, neler yaşadım… 

Yeni bir yıla başlarken hepimiz kafamıza bir şeyler koyarız. Mesela kilo vermek, ortlamamızı yükseltmek… Evet bunları yıl içinde yapabiliriz ancak bazı şeyler var ki ilk günden başlamak gerek. Şimdi paylaşacağım birkaç fikri ben olabildiğince yapmaya çalılıyorum ki bir yıl bitince özeti gibi olsun.

dosya_000-5

Geçen yıllardan günlüklerim

Günlük Tutun

Bu sefer 1 Ocak’tan başlayın buna. Günlük tutmak “bugün peynir ekmek yedim” yazmak değil, doğal olarak her gün olay olmuyor ancak biz insanız her gün bir şey düşünüyoruz, hissediyoruz. O günkü halini kağıda aktarmak önemli. Günlüğün en keyifli tarafı geri dönüp okumak.

muse

Yeni Yıl Yeni Müzik

Bilgisayarınızda ya da Spotify tarzı bir müzik uygulamasında yeni bir liste açın. O yıl keşfettiğiniz her şarkıyı bu çalma listesine ekleyin. Büyük ihtimalle zaman içinde birçok şarkı birikecek burada, yıl sonu bu listeyi dinlemek çok keyifli olacaktır.

key

Gizli Kutu

Kendinize bir yeni yıl kutusu yapın, bu kutuya yıl içinde size önemli olan şeyleri koyun. Mesela bir konser bileti, geleceğe dönük bir burç yorumu, gelen bir doğum günü kartı. Yılı sonunda bu kutuyu açmak tüm yılı görmek gibi olacak.

jar

Hayat Dersi

Hepimiz her yıl birçok yeni şey öğreniyoruz, hele yaşınız da küçükse her yıl bizi çok değiştiriyor. Bu yeni aldığınız dersleri bi kağıda yazıp küçük bir kavanoza atın, yılın sonunda bunları okumak eski sizden yeni size bir hatırlatma gibi olacak.

365

Bu Liste Yapılacak!

Yeni yılda yapmak istediklerinizi şirin bir listeye yazın. Mesela sağlıklı beslenmek, iyi notlar almak, barınakta çalışmak bunlardan bazıları olabilir. Yıl içinde yaptıklarınıza tikler atacağınız bu liste yıl sonu bitmiş olmalı. Küçük bir öneri bu listede yer alan şeyler size bağlı olmalı, bir köpek sahiplenmek de güzel bir hayal ancak sadece sizin elinizde değil.

Madem bugün son gün bu yıl yapmaya çalışacağım birkaç şeyi de burada paylaşayım:

  • Başkalarıyla değil, kendinle yarış. Olabildiğin en iyi sen ol.
  • Her anın tadını çıkar, en üzgün anında bile şükredecek bir şeyler var.
  • Duygularını unutma ama çevrendekilerin verdiği mantıklı öğütleri dinle. Bazen senin göremediklerini görüyorlar.
  • Yalnız kaldığın anlarda unutma ki sen bir bireysin, tek başına varsın.
  • Sevdiklerine zaman ayır, kalp kırmak çok kolay.
  • Seni kısıtlayan insanlardan kurtul, ayağında zincirle koşmaya çalışmanın mantığı yok.
  • Ne olursa olsun seni sen yapan şeylerden vazgeçme.
  • Her düşüşün bir çıkışı olduğunu unutma, sonunda her şey düzelecek.
  • Çok gül, çok eğlen!

Hepimizin yeni yılı kutlu olsun! Umarım bu yıl herkese bol şans, bol mutluluk getirir, önümüze güzel fırsatlar, doğru insanlar çıkarır. 

Bu Yeni Yılda…” üzerine bir yorum

  1. mavikadarsite dedi ki:

    Gerçekten çok iyi yazıyorsun , özellikle moral yazılarına bayıldım. Yazdıkların derinlerde biyerlerime işliyor,teşekkür ederim.

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın