Kapatıcı Kullanırken

Sabah kalktığımızda, özellikle okul sabahları, aynaya bakınca gözaltında morluklarla karşılaşmaya alışığız. İnsanların önüne çıkmadan onları kapamak istememiz oldukça doğal. İşte kapatıcılar bu durumlarda kurtarıcı! 

Öncelikle gözaltı morluklarından kurtulmanın tek yolu kapatıcı değil, daha önce çeşitli ve cildimiz için daha sağlıklı yollar haklında bir yazı yazdım, buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

FullSizeRender 32

En memnun kaldığım kapatıcı: Garnier Göz Altı Roll-on. Bu ürünü çok önceden almıştım, uzun zamandır kullanıyorum. Kıvamı ve cildimle uyumundan çok memnunum. Çok makyajlı görünmeyen bir görünüm veriyor, içeriği başka kaptıcılardan daha hafif. Çantaya uygun küçük boyları  da satılıyor, öneririm.

FullSizeRender 31

Kullandığım en doğal kapatıcı: Bodyshop’un ürünlerine bayılıyorum. Bu ürün de uzun süre severek kullandığım bir ürün. Çay özlü olması şişlikleri indirmeye de yardımcı oluyor, ayrıca Bodyshop’un her ürünü gibi daha doğal bir bileşiğe sahip. Ürünün tek kötü yanı biraz sert, bu sebeple önce altına bir göz altı kremi sürüp öyle kullanıyorum.

FullSizeRender 30

Kullandığım En Kolay Kullanımlı Kapatıcı: İtalyan markası Kiko’nun Full Coverage kaptıcısı. Dokusu kremsi bu sebeple kullanımı çok kolay. Boyutu da küçük olduğu için genelde çantamda acil durum için taşıdığım bir kapatıcı. Gratisler’de satılan The Balm Time Balm kapatıcı bu ürüne oldukça benziyor.

kapatıcı

Kullandığım En Etkili Kapatıcı: Kiko Natural Concealer adlı kapatıcı çok gerek olduğunu düşündüğüm günlerde tercih ettiğim bir ürün. Kullanımı oldukça kolay, çoğu kişinin kullandığı tipte bir ürün. Gratis’te satılan Maybelline Affitone kapatıcılar bu ürünle benzerlik gösteriyor.

kapa tıcı

Önemli Detaylar:

  1. Kapatıcı alırken teninizin tonundan 1-2 ton açık bir renk seçmeye çalışın, bu hem daha etkili olmasını hem de yüzünüzün aydınlanmasını sağlayacak
  2. Sürerken üstteki fotoğrafta gösterilen gibi bir üçgen olarak uygulayın. Bu yüzünüzü aydınlatır ve daha iyi kapatır. Nokta nokta uygulamayın.
  3. Çok açık bir ton alırsanız veya iyi dağıtamazsınız kapatıcılar çok komik durabilir.
İyi uygulanmamış bir kapatıcı örneği

İyi uygulanmamış bir kapatıcı örneği

Kapatıcı Kullanırken” üzerine 6 yorum

  1. Pelin, öncelikle çok güzel yazıyorsun. Peki WordPress’ten önerebileceğin başka blogger var mı? Yabancı veya Türk fark etmez ama Türk daha iyi olur tabii.

    Beğen

  2. Hilal dedi ki:

    Bodyshop kapatıcını ilk olarak parmağınla dairesel hareketlerle alıp sonra uygularsan vücut ısınla hafiften erimiş olur uygulaması da kolaylaşır 😊

    Beğen

Yorum bırakın